Vochtbestendig

Geen enkel bouwmateriaal is beter bestand tegen ons vochtig klimaat dan baksteen. Keramische bouwmaterialen zorgen zo voor een gezond binnenklimaat

Scheurt of barst niet

Heel wat bouwmaterialen zetten uit of krimpen onder invloed van de temperatuur, de luchtvochtigheid of het uitdrogen van de ruwbouw. Hierdoor kunnen scheuren of barsten ontstaan. Baksteen heeft dit probleem niet.

Luchtdicht

Massief passiefhuizen zijn perfect luchtdicht. U hoeft geen tocht meer te vrezen en de verwarmingsfactuur daalt.

Kostprijs

Massief passiefwoningen zijn doorgaans goedkoper dan passiefwoningen in lichtere materialen. Zowel wat betreft de initiële kostprijs als wat betreft onderhoud of renovatie. Dit laatste vanwege de lange levensduur (baksteen 150 jaar t.o.v. 30 jaar voor lichte structuren).

Brandveilig

Met keramische materialen is het makkelijk om brandveilig te bouwen

Duurzaamheid door recyclage

Wanneer een woning afgebroken wordt, wordt het keramische puin fijngemalen en hergebruikt om nieuwe bouwmaterialen te maken.

Akoestisch comfort

Scheidingsmuren uit twee lagen baksteen met daartussen een soepele isolatie maken dat er weinig of geen geluid naar binnen of buiten gaat.

Grondstof van eigen bodem

Klei is een natuurlijke grondstof die in voldoende mate in onze ondergrond aanwezig is. Door lokale ontginning en minimale transport komt er minder CO₂ in de atmosfeer terecht.

Thermisch comfort

Muren in baksteen nemen de warmte overdag op en geven deze ’s nachts geleidelijk weer af. Zowel in de winter als de zomer geniet u van een aangenaam klimaat

Hernieuwbare energie

Het massief passiefhuis kan zelf energie opwekken door fotovoltaïsche panelen te gebruiken. De stap van een passief- naar een energieneutrale woning is hier klein.

Tot 6 bouwlagen hoog

Keramische materialen zijn erg stabiel en hebben een hoge druksterkte. Zo kunnen zelfs passieve appartementsgebouwen gebouwd worden tot 6 bouwlagen hoog.

Trouw aan de Belgische bouwtraditie

Belgische architecten en aannemers beheersen het ontwerpen en bouwen van geïsoleerde keramische constructies als de beste.

Kwaliteitskeurmerken

Wienerberger behaalde als eerste industriële fabrikant in België het internationale natureplus label (type 1 ecolabel) voor zijn keramische binnenmuurstenen en een groot aantal kleipannen.
De keramische binnenmuurstenen van Wienerberger kregen ook het DUBOkeur toegekend.
In samenwerking met het Cradle to Cradle Platform behaalde Wienerberger begin 2012 het Cradle to Cradle (C2C)-certificaat (type 1 ecolabel) voor zijn Porotherm keramische binnenmuurstenen geproduceerd te Beerse Steenbakkersdam, Rumst en Zonnebeke. .